Shumë lehtë. Nuk është një gjë e madhe për një hacker që të dëgjojë mikrofonin.

Në rast se kujton çdo herë që instalon disa aplikacione, përgjithësisht ju kërkon të jepni leje për aplikacionin tuaj dhe përfshin galeri, vendndodhjen, kartën e kujtesës, mikrofonin etj.

Pra, në përgjithësi se çfarë mund të bëjë hackeri, ai mund të bëjë një skedar apk keqdashës dhe t’ju dorëzojë me teknikën e tij të inxhinierisë sociale. Sapo të keni instaluar APK ju jeni bërë. Në kompjuterin e hakerëve ai mund të hyjë shumë më tepër nga telefoni juaj. Edhe kamera e telefonit dhe e njëjta mund të arrijë të telefonojë një numër nga telefoni juaj.

kini kujdes vrima e madhe e sigurisë lejon telefonat fshehurazi të spiunojnë mbi ju dhe kapjen e fotografive.

Pra, ki kujdes për këtë lloj mashtrimi. Nëse keni gjetur se jeni sulmuar ju lutemi kontaktoni stacionin tuaj më të afërt të krimit kibernetik.

Loading...
Share